De Klijn Uitvaartzorg
030 - 2901581

BegravenNa de uitvaart wordt de overledene in een graf gelegd. Deze laatste rustplaats kent verschillende varianten. Zo zijn er in de provincie Utrecht veel begraafplaatsen met elk hun eigen karakter. Sommige zijn verbonden aan een kerk, andere zijn openbare begraafplaatsen. De laatstgenoemde variant heeft vaak speciale gedeelten, bijvoorbeeld voor katholieken, moslims of kinderen.

Verder kennen begraafplaatsen de keuze tussen een eigen huurgraf / familiegraf of een algemeen graf.
Eigen graf / familiegraf


Zoals de naam al zegt, is een familiegraf is in het bezit van een familie. De rechthebbende bepaalt wie er in dit graf begraven mag worden. Op veel begraafplaatsen in de provincie Utrecht is er een mogelijkheid om een mooie plek uit te kiezen op de begraafplaats. Dit wordt meestal vastgelegd voor twintig jaar, maar uiteraard bestaat de mogelijkheid om deze graftijd te verlengen.


Een algemeen graf


Een algemeen graf staat niet op naam. Het is een graf voor meerdere personen, waarbij de beheerder van de begraafplaats bepaalt wie er begraven wordt. Hierbij kunt u niet kiezen. Algemene graven blijven minimaal tien jaar bestaan. Het is niet mogelijk om deze tijd te verlengen.


Een begraafplaats kiezen


Elke begraafplaats heeft zijn eigen bijzonderheden. Van veel eigen graven en monumenten tot veel algemene graven en moderne uitstraling. Uiteraard heeft iedere plaats een begraafplaats met zijn eigen historie.

U mag de begraafplaats zelf uitkiezen, hiervoor hoeft u niet bij een bepaalde gemeente ingeschreven te staan. Wel kan het zijn dat een begraafplaats bepaalde andere eisen heeft, bijvoorbeeld lidmaatschap van een kerkgenootschap. De Klijn Uitvaartzorg kent de begraafplaatsen in de regio Utrecht als geen ander. We denken graag met u mee.  © Copyright 2023  De Klijn Uitvaartzorg      KvK 68881258      Privacyverklaring      Algemene voorwaarden
Deze website is gemaakt door Romilan ICT