De Klijn Uitvaartzorg
030 - 2901581

CrematoriaIn de regio waar De Klijn Uitvaartzorg werkt zijn 6 crematoria.


Crematorium Noorderveld te Nieuwegein
Crematorium Daelwijck te Utrecht (Overvecht)
Crematorium Domstede te Utrecht (Vleuten)
Crematorium Amersfoort te Leusden
Crematorium Den en Rust te BilthovenIeder crematorium heeft zijn eigen karakter, sfeer en grootte. Samen met u kiezen we voor een passende locatie waar de crematie zal plaatsvinden. De reden voor een bepaald crematorium kan voor iedereen verschillend zijn.

Overigens hoeft de plechtigheid niet perse in een aula van het crematorium plaats te vinden. Er zijn vele alternatieve locaties om een plechtigheid een nog persoonlijker tint te geven. Bijvoorbeeld bepaalde herinneringen aan een plaats. Gemakkelijk te bereiken voor de gasten die u verwacht.

Na de crematie wordt de as van uw dierbare tenminste een maand, in de algemene nis van het crematorium bewaard. Na een maand kunt u over de as beschikken of (laten) verstrooien. Ook bij de keuze van de asbestemming kunnen wij u adviseren en bijstaan. U kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan een urn, een urnengraf of nis, maar ook een herinneringssieraad hoort tot een van de vele mogelijkheden. Maakt u gerust een afspraak met ons om alle mogelijkheden te bespreken.Crematorium Daelwijck in Utrecht

De mensen van Crematorium Daelwijck vinden het belangrijk dat nabestaanden op een betekenisvolle manier afscheid kunnen nemen van hun dierbare. Op een passende manier en in een prettige omgeving. Dit kan met een formele plechtigheid zijn of in een ongedwongen, intieme sfeer.
Bij de gastvrije en vriendelijke medewerkers staan uw wensen en die van uw overleden dierbare centraal. Zo zorgen zij graag dat u zich op uw gemak voelt met de volgende mogelijkheden:
• Familiekamer voor en na de plechtigheid;
• Sfeervolle grand café voor condoleances;
• Overdekt en verwarmd terras met uitzicht op de vijver met fontein;
• Handenwasgelegenheid voor Hindoestaanse uitvaarten;
• Kleine aula voor intieme en informele plechtigheden waarbij de banken in een cirkel om de kist heen staan;
• Ruimte voor groepen tot 900 personen;
• Familiekamer bij de ovenruimte;
• Optie om te reserveren zonder eindtijd

Crematorium Domstad

Onder het dak van Domstede is zowel een crematorium als een uitvaartcentrum aanwezig. In de familiekamers kan op afspraak een afscheidsbezoek gepland worden. Voor directe nabestaanden is er ook gelegenheid om 24 uur per dag hun overleden dierbare te bezoeken, net zoals thuis. De directe nabestaanden kunnen voor de plechtigheid samenkomen in een eigen gezinskamer om zich in alle rust te kunnen voorbereiden op het afscheid.

In het crematorium is een sfeervolle grote, ronde aula met 165 zitplaatsen en ruimte voor nog eens 250 staanplaatsen. Hier zijn alle moderne audiovisuele middelen aanwezig zoals twee grote 85” led-schermen. Door middel van drie camera’s kan, op verzoek, een opname gemaakt worden van de plechtigheid. Zo kunnen nabestaanden de afscheidsdienst thuis nog eens bekijken via dvd of usb-stick. Ook staat er een mooie zwarte vleugel in de aula voor live muziek. De aula staat standaard een uur ter beschikking, maar deze tijd kan op verzoek uitgebreid worden.

Voor kleinere groepen (tot maximaal 25 personen) kan de afscheidsplechtigheid ook in de intieme huiskamer laten plaatsvinden. Ook hier heeft u beschikking over een muziekinstallatie en een groot beeldscherm voor het tonen van herinneringen. Deze huiskamer kan op verschillende manieren worden ingericht in samenspraak met de nabestaanden.

Crematorium NoorderveldCrematorium Noorderveld ligt naast de gemeentelijke begraafplaats aan de rand van Nieuwegein-Noord. In 2011 is het crematorium grondig gerenoveerd en voldoet aan de eisen van deze tijd. De landelijke omgeving, met veel groen en water zorgt voor een natuurlijke rust.
Het crematorium heeft een aula met 140 zitplaatsen, een aparte ontvangstruimte voor familie en belangstellenden en twee condoleanceruimten. De aula kan ook gebruikt worden voor een avondwake of herdenkingsdienst.
In de dagen voor de plechtigheid kan de overledene opgebaard worden in een van de rouwkamers.Crematorium Amersfoort

Crematorium en Begraafplaatsen Amersfoort (CBA) verzorgt de crematie en as-bestemmingen in de regio Amersfoort. De crematie vindt plaats in het moderne Crematorium Amersfoort dat aan de Dodeweg te Leusden ligt, op het terrein van begraafplaats Rusthof. Het crematorium biedt groepen met diverse religieuze en culturele achtergronden de ruimte om geheel op hun eigen manier afscheid te nemen van de overledene.

Bij het ontwerp van het crematorium is rekening gehouden met de verschillende geloofsovertuigingen van nabestaanden. Wij willen mensen die hebben gekozen voor begraven niet onnodig confronteren met de mogelijkheid tot crematie op hetzelfde terrein.

De crematieruimte is daarom door middel van een ruime patio en scheidingswand optisch gescheiden van de grote aula en de ontvangstruimtes die worden gebruikt tijdens begrafenissen.

De crematie
Vanaf elke aula is er een looproute naar de losstaande crematieruimte, waar de crematie direct na de uitvaartplechtigheid plaatsvindt. Elke overledene wordt apart gecremeerd. In sommige culturen is het gebruikelijk dat de nabestaanden aanwezig zijn bij de crematie. In Amersfoort is dat altijd mogelijk.Aula's en familiekamerAula 1 is een monumentale hoge toren in Dudokstijl, in de vorm van een Grieks kruis. De inrichting is sober en klassiek. Er zijn 50 zitplaatsen en 50 staanplaatsen. Op een projectiescherm is het mogelijk om foto's of film te laten zien. De aula beschikt over een imposant kerkorgel waarvoor wij een organist kunnen regelen. Voor slechthorenden is een ringleiding aanwezig.

Aula 2 is een grote, ronde en lichte ruimte die strak en sober is ingericht. Er zijn 160 zitplaatsen en 200 staanplaatsen. Op een groot televisiescherm is het mogelijk om foto's of film te laten zien. In de aula staat een vleugel die u kunt gebruiken. De akoestiek is zeer geschikt voor livemuziek. Voor slechthorenden is er een ringleiding aanwezig.

In de familiekamer kan ook een plechtigheid plaatsvinden. De ruimte is geschikt voor maximaal 20 personen. In deze kamer is het mogelijk om muziek te laten horen, het is helaas niet mogelijk om hier beeldmateriaal te laten zien.

Crematorium en begraafplaatsen Den en Rust

Den en Rust biedt de mogelijkheid tot cremeren en begraven. In deze aula kunnen nabestaanden afscheid nemen van een overleden dierbare. Er zijn 90 zitplaatsen en 100 staanplaatsen. Daarnaast beschikt Den en Rust over twee koffiekamers.

Bij Den en Rust vindt u twee begraafplaatsen, een algemene en een natuurbegraafplaats. Op de algemene begraafplaats kunnen ook verstrooiingen plaatsvinden. Daarnaast zijn op deze locatie een columbarium en urnenmuren aanwezig. Nabestaanden kunnen hier ook een gedachtenisplaatje ophangen.

Crematorium Hilversum

Het nieuwe Crematorium Hilversum is volledig ingepast in de bestaande bebouwing op de monumentale begraafplaats Zuiderhof, een ontwerp van architect Dudok uit 1957. Ieder gebouw heeft een rol in het verloop van de uitvaart. De aula blijft de aangewezen plaats voor de plechtigheid. Via de prachtige zuilengalerij komen de nabestaanden bij de ernaast gelegen condoleance- en koffieruimte, dat met een glazen pui een prachtig uitzicht heeft over de omliggende natuur. De oven staat in het gebouw tussen de aula en de condoleance- en koffieruimte. Naasten mogen aanwezig zijn bij de invoer van de kist in de oven.  © Copyright 2019  De Klijn Uitvaartzorg      KvK 68881258      Privacyverklaring
Deze website is gemaakt door Romilan ICT