De Klijn Uitvaartzorg
030 - 2901581

Uitvaartleider met aandacht voor de nabestaanden

De Klijn Uitvaartzorg is een kleinschalige uitvaartonderneming in Houten waar persoonlijke aandacht centraal staat. Aan het roer staat Leo de Klijn, een sociaal betrokken uitvaartleider. Hij is geboren en getogen in Utrecht, sinds 2002 woont hij samen met zijn vrouw Aukje in Houten. Aukje doet een groot deel van de administratie en helpt waar nodig bij condoleances en uitvaarten.

Ook is zij voor De Klijn Uitvaartzorg bezig om de lijn met nagedachtenis artikelen verder uit te breiden. Denk hierbij aan kleine urnen, glasornamenten en sieraden waarin een beetje as verwerkt kan worden.


Van horeca naar uitvaartondernemerVoordat Leo in de wereld van de uitvaarten begon, heeft hij altijd in de horeca gewerkt. Daar leerde hij al snel dat de wensen van de gasten niet gek genoeg konden zijn, uitgaan is namelijk een beleving. Hoe groot het contrast met de uitvaartbranche ook lijkt, bij een uitvaart staat een mooie beleving ook centraal.

Dankzij een horeca-vacature bij een crematorium is Leo in aanraking gekomen met de wereld van de uitvaart. Hier zag hij dat aandacht en tijd het verschil maken tussen een gewone uitvaart en een bijzonder mooie uitvaart. Dit was voor hem het moment om over te stappen naar een andere invulling van zijn leven.

Door zowel bij kleine als bij landelijke organisaties te werken heeft hij veel kennis en ervaring opgedaan over het regelen en voorgaan van uitvaarten. Leo heeft in de afgelopen 20 jaar ruim 1500 uitvaarten geregeld.Foto: Astridsafscheidsfotos.nl

Rust en kalmteIn zijn vrije tijd loopt Leo regelmatig hard, onder het motto: ‘als je lekker in je vel zit, kun je anderen ook goed helpen’. Door de rust en de kalmte die hij uitstraalt, voelen nabestaanden zich snel op hun gemak. Hij is in staat mensen te inspireren en ze tijdens de uitvaart een bijdrage te laten leveren, waar ze zelf niet aan gedacht hadden.

Deze kalmte gebruikt hij om in alle rust de mogelijkheden van een passende uitvaart te bespreken. Hierbij probeert hij samen met de nabestaanden naar andere manieren als gebruikelijk te zoeken. Op deze manier komt hij samen met de nabestaanden tot een afscheid dat bij de overledene past.

Het is voor hem het belangrijkste dat de een iedereen mooie uitvaartbeleving heeft. Dat is voor elke familie anders.


  © Copyright 2024  De Klijn Uitvaartzorg      KvK 68881258      Privacyverklaring      Algemene voorwaarden
Deze website is gemaakt door Romilan ICT