De Klijn Uitvaartzorg
030 - 2901581

Opbaringen
Thuisopbaring

Bij een thuisopbaring wordt uw dierbare in zijn of haar eigen omgeving opgebaard. Dit kan in de woonkamer zijn, maar is mogelijk in bijna alle andere ruimten, bijvoorbeeld in het hobbyschuurtje omdat hij/zij daar graag was. Bij een thuisopbaring komen wij dagelijks controleren of het lichaam van de overledene er nog netjes bij ligt en de koeling naar behoren werkt. Op de dag van de uitvaart worden alle materialen die voor de opbaring gebruikt zijn meegenomen, zodat u hiervan bij thuiskomst niets meer ziet.

Bij een opbaring kunt u ook denken aan thanotopraxie. Het voordeel hiervan is dat het lichaam niet gekoeld hoeft te worden, waardoor de omgevingstemperatuur in huis minder belangrijk is. Bij thanatopraxie wordt het bloed in het lichaam vervangen door een balsemvloeistof. Deze vloeistof legt de ontbinding van het lichaam tijdelijk stil. In het begin ligt de ontbinding van het lichaam nagenoeg geheel stil en na ruim een week neemt de werking van de vloeistof weer langzaam af. Hoe lang deze periode precies zal zijn is bij iedereen verschillend.

Bij opbaringen op de eigen kamer in een verzorgingshuis wordt er op dezelfde manier gewerkt als bij eerder genoemde thuisopbaring. Echter moet u er wel rekening mee houden, dat er vanuit de zorgverlenende instanties kosten in rekening gebracht kunnen worden voor het gebruik van de kamer.

Het voordeel van thuis opbaren is dat er geen afspraken met de uitvaartverzorger gemaakt hoeven te worden voor bezoek. Daarnaast kunt u als u wilt het bezoek over de dag spreiden, zodat niet iedereen tegelijk komt.

Als u wel thuis wilt opbaren, maar geen bezoek aan huis kan hebben, dan kunnen wij ook voor u op zoek naar een passende locatie voor een condoleance. Dit hoeft niet perse een uitvaartcentrum te zijn. Er zijn in de omgeving genoeg locaties waar een condoleance kan worden gehouden. Dit kan een kerk zijn, maar ook een horecagelegenheid, een sportzaal of een mobiel paviljoen.

Een andere mogelijkheid van opbaren is opbaren in een uitvaartcentrum.

Voor een uitvaartcentrum worden verschillende benamingen gebruikt. Iedere benaming geeft ook een beetje de sfeer weer van de ambiance.Mortuarium

Locatie, waar een overledene wordt opgebaard met geen of weinig bezoekmogelijkheden.Aula

Naast de aula’s in een crematorium en op begraafplaatsen zijn er vaak in verzorgingshuizen opbaarlocaties die de naam aula dragen. Dit zijn over het algemeen sober ingerichte ruimten, waar families in kleine kring afscheid kunnen nemen.Uitvaartcentrum

Dit is vaak een grotere ruimte, waar ook een condoleance kan plaatsvinden. De ruimten zijn vaak netjes, maar zakelijk ingericht. Bij veel uitvaartcentrums zijn er bezoektijden van een half uur tot een uur.Afscheidshuis

Hier wordt zoveel mogelijk de huiselijk sfeer benaderd en krijgt u tijd om afscheid te nemen van uw dierbare.
De Klijn Uitvaartzorg maakt gebruik van de volgende opbaarlocaties:Utrecht Uitvaartcentrum Utrecht. Een van de grotere uitvaartcentra in Utrecht met 6 rouwkamers en een centrale ruimte waar een kopje koffie gedronken kan worden. Hier is ook ruimte om een condoleance te houden. Het uitvaartcentrum is centraal gelegen bij crematorium, begraafplaats en uitvalwegen.

Maarssen In de Gemeente Maarssen maken wij gebruik van Uitvaart Maarssen. Het Uitvaartcentrum heeft een aparte opbaarruimte en een zaal waar een condoleance gehouden kan plaatsvinden. Er is in de omgeving ruimvoldoende parkeer gelegenheid. Vanaf het uitvaartcentrum naar crematorium Daelwijck duurt de rit per rouwstoet ongeveer 20 minuten.

Houten Uitvaartcentrum de Vlier. Dit uitvaartcentrum heeft een zaal waar de condoleance kan plaats vinden en 2 opbaarkamers. Ook is de zaal geschikt voor uitvaartdiensten. De ligging is centraal in het oude dorp bij de Katholieke kerk en de daarbij behorende begraafplaats. De Algemene begraafplaats is op 10 minuten rijden. De crematoria in Utrecht en Nieuwegein op ongeveer 40 minuten rijden.

Bunnik De Klijn Uitvaartzorg maakt in Bunnik gebruik van de rouwkamer van de St Barbara Stationsweg 36. Een ruime ruimte waar de opbaring kan plaatsvinden. Hier kunt u in kleine kring afscheid nemen. Er is geen catering mogelijk. Er is voldoende parkeer gelegenheid op het eigen terrein van de kerk en in de directe omgeving.

Cothen Voor uitvaartplechtigheden in en rondom Wijk bij Duurstede maken wij gebruik van het rouwcentrum in Cothen, bij de Algemene Begraafplaats Groenewoud. Het uitvaartcentrum heeft onder meer een ontvangstruimte, rouwkamer en aula. Iedere afscheidsdienst kan hier verzorgd worden. Er is ruimte voor een avondwake of condoleanceavond. Er is voldoende parkeergelegenheid op het eigen parkeerterrein van de begraafplaats.

Nieuwegein In de gemeente Nieuwegein mogen we gebruik maken van de opbaarlocatie van het crematorium. Hier kan in kleine kring afscheid genomen worden, maar er is ook ruimte voor een grote condoleance met gebruik van de koffiekamers.

Zeist Hier maken wij gebruik van uitvaartcentrum “Nijenheim”, een uitvaartcentrum in een villa met meerdere opbaarkamers en de mogelijkheid tot een condoleance. Er is voldoende parkeergelegenheid op eigen terrein.

De Bilt en Bilthoven Hier maken wij gebruik van het uitvaartcentrum gelegen aan de Soestdijkersraatweg – Zuid. Een villa met enkele opbaarkamers en een beperkte gelegenheid tot condoleren. Parkeren op eigen terrein en de locatie is dicht bij het station gelegen.

Vleuten en De Meern Naast de opbaargelegenheid Uitvaartcentrum aan de Nieuwe Vaart 5 in Vleuten is het ook mogelijk om de opbaring bij crematorium Domstad te doen. Hier is gelegenheid om te condoleren. De crematorium is gelegen vlak naast de A2, afslag 7.

Amersfoort De Klijn uitvaartzorg maakt voor opbaren in Amersfoort gebruik van de opbaar mogelijkheden van crematorium Amersfoort. Hier kunt u gebruik maken van de reguliere opbaarruimten. Ook bestaat de mogelijkheid om gebruik te maken van de 24-uurskamer van het crematorium. Ook kan er gebruik gemaakt worden van het uitvaartcentrum aan Mozartweg 58 te Amersfoort. Hier zijn ook enkele opbaarkamers en is er gelegenheid voor een condoleance. Parkeren kan op eigen terrein.

Soest In de gemeente Soest maken wij gebruik van het uitvaartcentrum Koningsweg 20. Door de ruime opzet van dit uitvaartcentrum is het mogelijk om condoleance en de uitvaartdienst te verzorgen. In de directe omgeving van het uitvaartcentrum is ruime gelegenheid om te parkeren. Van hieruit is het ongeveer 20 minuten rijden naar de crematorium in Bilthoven, Amersfoort en Hilversum.

Maartensdijk Aula Maartensdijk. Een sfeervolle kleine aula, waar u tot 10 personen afscheid kunt nemen.

Groenekan De Aula aan de Groenekanseweg 24 B is een kleine inpandige aula waar u in kleine kring afscheid kunt nemen.

IJsselstein Opbaren in IJsselstein kan bij Uitvaartcentrum Nijenheim. Hier is ook gelegenheid om te condoleren. Er is voldoende parkeergelegenheid rond het uitvaartcentrum. Van uit het uitvaartcentrum naar crematorium Noorderveld is 15 minuten. Ook is het mogelijk om op te baren in de rouwkamer van Marïenstein. Parkeren op het terrein van Marïenstein en in de omgeving.

Wijk bij Duurstede Voor uitvaartplechtigheden in en rondom Wijk bij Duurstede maken wij gebruik van het rouwcentrum in Cothen, bij de Algemene Begraafplaats Groenewoud. Het uitvaartcentrum heeft onder meer een ontvangstruimte, rouwkamer en aula. Iedere afscheidsdienst kan hier verzorgd worden. Er is ruimte voor een avondwake of condoleanceavond. Er is voldoende parkeergelegenheid op het eigen parkeerterrein van de begraafplaats.
  © Copyright 2019  De Klijn Uitvaartzorg      KvK 68881258      Privacyverklaring
Deze website is gemaakt door Romilan ICT