De Klijn Uitvaartzorg
030 - 2901581

Opbaringen


De opbaring van een overledene geeft u als nabestaanden de mogelijkheid om op een fijne manier afscheid te nemen. Dat kan met woorden, een aanraking of gewoon even stil zijn. Veel mensen vinden het erg prettig om hun dierbare nog te kunnen zien. Dit kan maximaal zes dagen na het overlijden. De Klijn Uitvaartzorg ziet erop toe dat de overledene er netjes en verzorgd bij ligt. Er zijn verschillende mogelijkheden:Foto: Astridsafscheidsfotos.nl

Opbaring thuis

Zo kunt u kiezen voor een opbaring thuis, in de eigen omgeving. Dat kan in de woonkamer zijn, maar ook bijvoorbeeld in het hobbyschuurtje omdat hij/zij daar graag was. Er is veel mogelijk.

Bij een thuisopbaring komen wij dagelijks controleren of uw dierbare er netjes bij ligt. Op de dag van de uitvaart worden alle materialen die voor de opbaring gebruikt zijn meegenomen, zodat u hiervan bij thuiskomst niets meer ziet.


Opbaring verzorgingshuis

Bij een opbaring op de eigen kamer in een verzorgingshuis wordt op dezelfde manier gewerkt als bij de thuisopbaring. Het voordeel van thuis opbaren is dat er geen afspraken met de uitvaartverzorger gemaakt hoeven te worden voor bezoek. Daarnaast kunt u het bezoek over de dag spreiden, zodat niet iedereen tegelijk komt.


Aparte condoleance

Als u wel thuis wilt opbaren, maar geen bezoek aan huis kunt hebben, dan kunnen wij ook voor u op zoek naar een passende locatie voor een condoleance. Dit hoeft niet perse een uitvaartcentrum te zijn. Er zijn in de omgeving genoeg locaties waar een condoleance kan worden gehouden. Dit kan een kerk zijn, maar ook een horecagelegenheid, een sportzaal of een mobiel paviljoen.


Opbaren in een uitvaartcentrum

Een andere mogelijkheid is opbaren in een uitvaartcentrum.
Er zijn verschillende soorten uitvaartcentra, elk met een eigen ambiance en doel.

Uitvaartcentrum
Het klassieke uitvaartcentrum is vaak een grotere ruimte waar ook een condoleance kan plaatsvinden. Deze ruimtes zijn vaak netjes, maar zakelijk ingericht. Bij veel uitvaartcentra zijn er bezoektijden van een half uur tot een uur.
Afscheidshuis
Zoals het woord al zegt, wordt hier zoveel mogelijk de huiselijk sfeer benaderd. U krijgt hier ruim de tijd om afscheid te nemen van uw dierbare.
Aula
Dit zijn over het algemeen sober ingerichte ruimtes, waar families in kleine kring afscheid kunnen nemen. Er zijn aula’s in crematoria en op begraafplaatsen, maar ook in verzorgingshuizen.
Mortuarium
Op deze locatie zijn weinig tot geen bezoekmogelijkheden.


Kosten opbaren

Er zitten grote prijsverschillen tussen de locaties waar u kunt opbaren. Wanneer u voor opbaren in een verzorgingshuis kiest, zitten hier vaak extra kosten aan verbonden. Wanneer u kiest voor een uitvaartcentrum om op te baren zitten er ook prijsverschillen tussen de locaties waaruit u kunt kiezen. Dit heeft vaak te maken met de inrichting en de sfeer in het uitvaartcentrum. De goedkoopste optie is thuis opbaren.

Hier vindt u meer informatie over de kosten van een uitvaart.
Opbaarlocaties bij De Klijn Uitvaartzorg:

De Klijn Uitvaartzorg heeft verschillende opbaarlocaties, geselecteerd op basis van hoge kwaliteitseisen:

Houten – Afscheidshuis De Boog
Bij Afscheidshuis De Boog kunt u in alle rust, in een huiselijke sfeer, afscheid nemen van uw dierbare. U kunt de overledene op ieder gewenst moment bezoeken, 24 uur per dag, vanaf de dag van overlijden tot de dag van de uitvaart. De huiskamer kan gebruikt worden voor een besloten plechtigheid of het houden van een condoleance. Een nazit compleet met broodjes, koffie en thee behoort ook tot de mogelijkheden. Ook is de huiskamer geschikt voor uitvaartdiensten met maximaal 30 personen.

Houten - Uitvaartcentrum de Vlier
Dit uitvaartcentrum heeft twee opbaarkamers en een zaal waar de condoleance kan plaatsvinden. Ook is de zaal geschikt voor uitvaartdiensten. De ligging is centraal in het oude dorp bij de Katholieke kerk en de daarbij behorende begraafplaats. De Algemene begraafplaats is op 10 minuten rijden. De crematoria in Utrecht en Nieuwegein liggen op ongeveer 40 minuten rijden.

Maarssen - Uitvaartcentrum Maarssen
Deze locatie is gelegen in het centrum van Maarssen en wordt aangeboden voor opbaren, condoleances en afscheidsdiensten. Het Uitvaartcentrum heeft een aparte opbaarruimte en een zaal waar een condoleance gehouden kan plaatsvinden. Er is in de omgeving ruim voldoende parkeergelegenheid. Vanaf het uitvaartcentrum naar crematorium Daelwijck duurt de rit per rouwstoet ongeveer 20 minuten.

Maarssen - Afscheidskamer
In Maarssenboek kunt u in alle rust en op persoonlijke wijze afscheid nemen van de overledene. U krijgt de sleutel van de kamer, zodat u 24 uur per dag op elk gewenst moment aanwezig kunt zijn. De afscheidskamer beschikt over parkeergelegenheid, een eigen ingang, toilet keuken, koffie en thee en genoeg ruimte om met elkaar te zijn.

Bunnik - Rouwkamer St Barbara Stationsweg 36
Een ruime ruimte waar de opbaring kan plaatsvinden. Hier kunt u in kleine kring afscheid nemen. Er is geen catering mogelijk. Er is voldoende parkeergelegenheid op het eigen terrein van de kerk en in de directe omgeving.

Cothen en Wijk bij Duurstede - rouwcentrum Smorenburg
Dit uitvaartcentrum heeft onder andere een rouwkamer, aula en een ontvangstruimte. Het is mogelijk om een condoleanceavond of avondwake te houden. Verder is er genoeg parkeergelegenheid op eigen terrein.

Nieuwegein - Crematorium Noorderveld
Zoekt u een locatie voor een opbaring en uitvaart in Nieuwegein? In de gemeente Nieuwegein mogen we gebruik maken van de opbaarlocatie van het crematorium. Hier kan in kleine kring afscheid genomen worden, maar er is ook ruimte voor een grote condoleance met gebruik van de koffiekamers.

Zeist - Nijenheim
Dit is een uitvaartcentrum in een villa met meerdere opbaarkamers en de mogelijkheid tot een condoleance. Er is voldoende parkeergelegenheid op eigen terrein.

De Bilt en Bilthoven - Villa Essenburg
Een villa met enkele opbaarkamers en een beperkte gelegenheid tot condoleren. Parkeren op eigen terrein en de locatie is dicht bij het station gelegen.

Vleuten en De Meern - Uitvaartcentrum Barbara
Dit smaakvol ingerichte uitvaartcentrum biedt de mogelijkheid tot condoleren in een warme en prettige omgeving. Er is voldoende parkeerruimte.

Utrecht/Vleuten - Crematorium Domstede
Dit is een locatie met een bijzonder design. Denk aan ronde organische vormen met veel natuurlijke lichtinval. Er is een 24-uurskamer en ruimte voor een condoleance. U kunt er eenvoudig parkeren.
  © Copyright 2024  De Klijn Uitvaartzorg      KvK 68881258      Privacyverklaring      Algemene voorwaarden
Deze website is gemaakt door Romilan ICT