De Klijn Uitvaartzorg
030 - 2901581

Nagedachtenis producten


Na afloop van de uitvaart eindigen onze diensten nog niet. De Klijn Uitvaartzorg biedt een uitgebreide collectie met artikelen om de overledene mee te herdenken. Denk hierbij aan urnen en prachtige sieraden waarin wij de as laten verwerken. Zo is uw dierbare toch altijd een beetje bij u.


« TERUG

Urnen

Wordt uw overledene gecremeerd? Dan kunt u ervoor kiezen om de as te bewaren in een urn. Zo heeft een tastbaar object om uw dierbare mee te herdenken. Bij ons vindt u urnen in verschillende vormen en materialen. Zo bieden we ook een aantal kleinere urnen waarin u een kleiner deel van de as kunt bewaren. U kunt de urn dan ook mee naar huis nemen. Wij hebben kleine urnen van diverse materialen in onze collectie.De BioGroeiUrn

Een zeer recente eigen ontwikkeling van BiosUrna in nauwe samenwerking met de bevlogen groene productontwikkelaar, Marcel Ellen, is de BioGroeiUrn©. Deze ‘levende urn’ is vervaardigd van mycelium, het web van schimmeldraden van paddenstoelen vermengd met houtvezel, hennep of ander biologisch restmateriaal. Deze urn groeit in een speciaal daarvoor ontwikkelde mal in drie weken uit tot een urn waarin de as van overledene en het wortelbed van veel zaailingen past. De mal is met een 3D-printer vervaardigd uit afvalplastic. Dit groeiproces vergt veel aandacht en zorg. Als er bijvoorbeeld onbedoeld een andersoortige schimmel ontstaat dan goed is voor de stevigheid van de BioGroeiUrn©, moet opnieuw begonnen worden met het laten groeien van de urn in de mal. Extra voeding Net als bij The Living Urn® en de Bios Urn™ haalt ook bij de BioGroeiUrn© de zaailing voedingswaarden uit de as van de overledene om zo tot een mooie duurzame herinnering uit te groeien. De BioGroeiUrn© biedt echter nog meer voeding. Mycelium zet allerlei afvalstoffen om in voedingstoffen voor de natuur en vormt zo langdurig een extra natuurlijke voedingsbodem voor alle gewassen. In deksel van de BioGroeiUrn© is gedroogde (reukloze) koemest verwerkt. Deze deksel wordt, na het ingraven van de urn op de plantplek, simpel verkruimeld en op de as gestrooid als extra voeding voor de zaailing. Binnen 50 dagen is de BioGroeiUrn© geheel opgenomen in de grond, voedt het mycelium de zaailing en de omliggende grond nog steeds.

€ 200,00  © Copyright 2021  De Klijn Uitvaartzorg      KvK 68881258      Privacyverklaring
Deze website is gemaakt door Romilan ICT